ماهواره "چمران 1" شاهکاری از دقت و فناوری فضایی ایران

ماهواره "چمران۱" شاهکاری از دقت و فناوری فضایی ایران

پروژه ملی ماهواره چمران۱ حاصل اجماع درون‌دستگاهی و وفاق بین‌دستگاهی گروه فضایی شرکت صاایران و پژوهشگاه هوافضا و حمایت معاونت علمی ریاست‌جمهوری و هماهنگی سازمان فضایی ایران است که برگ زرینی از عزم و دانش را در دفتر افتخارات علمی کشور رقم زد.

پرتاب موفق ماهواره با کاربرد تشخیص شوری اقیانوس‌ها

در یک دستاورد مهم فضایی، چین ماهواره‌ای را برای اندازه‌گیری دقیق شوری آب‌های اقیانوسی به فضا پرتاب کرد. این ماهواره که با هدف مطالعه تغییرات آب و هوایی و بهبود پیش‌بینی‌های دریایی طراحی شده، داده‌های ارزشمندی را در اختیار دانشمندان قرار خواهد داد.

پرتاب موفق ماهواره با کاربرد تشخیص شوری اقیانوس‌ها
توسعه فناوری‌های فضایی با هوش مصنوعی در ایران

توسعه فناوری‌های فضایی با هوش مصنوعی در ایران

یک کارشناس حوزه فضایی گفت: یکی از تحولات بزرگ آینده نزدیک در حوزه سنجش از دور، استفاده گسترده از هوش مصنوعی برای بهبود کیفیت تصاویر ماهواره‌ای است. هوش مصنوعی به عنوان ابزاری قدرتمند می‌تواند دقت تحلیل‌های انجام شده بر روی این تصاویر را افزایش دهد.

جنگ ماهواره‌ها؛ "صورت فلکی چینی" در مقابل استارلینک آمریکایی

امروز رقابت فضایی به اوج خود رسید؛ چین با پروژه "هزار بادبان" قصد دارد به سلطه استارلینک بر بازار اینترنت ماهواره‌ای پایان دهد و اینترنت را به گوشه و کنار جهان ببرد؛ صورت فلکی چین شامل هزاران ماهواره خواهد بود که در مدارهای مختلف مستقر خواهند شد.

جنگ ماهواره‌ها؛ "صورت فلکی چینی" در مقابل استارلینک آمریکایی

استارلینک به چالش کشیده شد!چین با هزاران ماهواره وارد فضا شد

چین گروهی متشکل از ۱۸ ماهواره را به فضا ارسال کرد. هدف چین تکمیل صورت فلکی فضایی خود یا "G۶۰" است که به عنوان رقیب آمریکایی استارلینک شناخته می‌شود که با هدف ارائه خدمات اینترنت پرسرعت ماهواره‌ای به سراسر جهان، برنامه‌ریزی شده است.

استارلینک به چالش کشیده شد!چین با هزاران ماهواره وارد فضا شد
گزارشی از پنجمین پرتاب استارشیپ؛ از شکست تا موفقیت

گزارشی از پنجمین پرتاب استارشیپ؛ از شکست تا موفقیت

در یک رویداد بی‌سابقه در تاریخ اکتشافات فضایی، شرکت اسپیس‌ایکس به رهبری ایلان ماسک موفق شد تقویت‌کننده‌ مرحله اول موشک استارشیپ را پس از پرتاب با موفقیت به زمین بازگرداند. این دستاورد تاریخی، نقطه‌ عطفی در توسعه‌ فناوری‌های پرتاب فضایی محسوب می‌شود.

۲ ماهواره‌ ایرانی بخش خصوصی برای پرتاب به روسیه ارسال شد

ماهواره‌های ایرانی "کوثر" و "هدهد" که ساخت یک شرکت دانش‌بنیان بخش خصوصی است، برای پرتاب به مدار زمین به کشور روسیه ارسال شدند؛ پرتاب این ماهواره‌ها یک نقطه عطف در تاریخ صنعت فضایی ایران است چراکه نخستین حرکت جدی بخش خصوصی فضایی ایران محسوب می‌شود.

2 ماهواره‌ ایرانی بخش خصوصی برای پرتاب به روسیه ارسال شد
تلسکوپ جیمز وب سیاره‌ای با جو "بخار آب داغ" کشف کرد

تلسکوپ جیمز وب سیاره‌ای با جو "بخار آب داغ" کشف کرد

دانشمندان با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب، سیاره‌ای (دوبرابر زمین) را کشف کرده‌اند که جو آن کاملاً از بخار آب داغ تشکیل شده است؛ این کشف، احتمال وجود آب در سیارات فراخورشیدی را تقویت کرده و به جستجوی حیات فرازمینی امیدوارکننده‌تر شده است.

قرارداد 1000 میلیارد تومانی سازمان فضایی با شرکت‌های خصوصی

قرارداد ۱۰۰۰ میلیارد تومانی سازمان فضایی با شرکت‌های خصوصی

رییس سازمان فضایی ایران گفت: سازمان فضایی تاکنون بالای یک هزار میلیارد تومان قرارداد با بخش خصوصی منعقد کرده و مناقصات دیگری نیز تا پایان سال برگزار خواهد شد چراکه ما به حرکت جمعی در این صنعت باور داریم و معتقدیم همه ظرفیت‌ها باید پای کار بیایند.

جمع‌آوری ۳ "پتابایت" داده‌های ماهواره‌ای توسط سایت ورامین

رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح از دریافت داده‌های ماهواره‌ای از سال ۱۳۸۱ در سایت سپهر ورامین خبر داد و گفت: این سایت تاکنون حدود ۳ پتابایت داده‌های تصویری ماهواره‌ای جمع‌آوری کرده است و اکنون به تجهیزات جدیدی مجهز شده است.

جمع‌آوری 3 "پتابایت" داده‌های ماهواره‌ای توسط سایت ورامین
برافراشتن پرچم ایران در مدار ژئو با ماهواره پژوهش 3

برافراشتن پرچم ایران در مدار ژئو با ماهواره پژوهش۳

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: ماهواره "پژوهش۳" یک ماهواره مخابراتی است که در مدار ۳۶۰۰۰کیلومتری زمین (ژئو) قرار می‌گیرد، این ماهواره برای تست گیرنده‌ها و فرستنده‌های مخابراتی طراحی شده است و مناقصه آن در سال جاری اجرا می‌شود.

تصاویر تلسکوپ اقلیدس از 1500 میلیارد ستاره در جهان اولیه!

تصاویر تلسکوپ اقلیدس از ۱۵۰۰ میلیارد ستاره در جهان اولیه!

تصاویر خیره‌کننده تلسکوپ فضایی اقلیدس که توسط آژانس فضایی اروپا (ESA) اداره می‌شود، دریچه‌ای نو به سوی جهان اولیه گشوده است! این تصاویر خوشه‌ای عظیم از بیش از ۱۵۰۰ میلیارد ستاره تنها را در فاصله ۲۴۰ میلیون سال نوری نشان می‌دهد.


برگزیده
یاداشت